©Foto:Messe Düsseldorf
Info: Jamie Goode ist einer der profiliertesten Weinkritiker des englischsprachigen Raumes. Auf der ProWein hat er die kanadischen Anbaugebiete und ihre Rebsorten vorgestellt. In den O-Tönen auf englisch geht es um die Besonderheiten in Wetter und Lage, Weinanbau in Kanada ermöglichen, um Reben, die gesucht werden sollten. Und es geht um das kleine Anbaugebiet in Nova Scotia, dessen Nässe und Kälte auch mal eine Ernte vernichten kann. Die O-Töne sind englisch.
Goode antwortet auf folgende Fragen:
1. I think, there is a misconception over here in Europe, that Canada lies way up north. Which isn’t true, so: With which european wine regions is Canada comparable with?
2. Is there a distinct area suitable for winemaking or is it widespread?
3. What makes a wine a canadian wine?
4. Is wine from Canada comparable to wine from California?
5. In the presentation, I saw Merlot an Pinot Gris as the two main grapes in British Columbia ...
6. Which wines should I look out for, when I go for canadian wine?
7. What really surprised me, was Nova Scotia as a wine region. It’s cold and wet ...
8. Do they get enough sun and warmth?
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